Gå til innhold

Ta stilling nå – si nei til datalagringsdirektivet!

29. juli 2009

En bloggstafett er på gang, om Datalagringsdirektivet. Det har seg nemlig slik at de fleste partiene toer sine hender, der de sitter på Stortinget, og håper kanskje at det hele skal gå over,- eller liknende. De gode unntakene er SV og V. Måtte flere følge etter utover i valgkampen.

Altså: Personvernet innebærer en rett til å være i fred fra andre, men også en rett til å ha kontroll over opplysninger om seg selv, særlig opplysninger som oppleves som personlige. Etter EMK artikkel 8 er personvern ansett som en menneskerettighet.

Med en mulig norsk implementering av Datalagringsdirektivet (direktiv 2006/24/EF), som pålegger tele- og nettselskap å lagre trafikkdata om borgernes elektroniske kommunikasjon (e-post, sms, telefon, internett) i inntil to år, vil nordmenns personvern bli krenket på det groveste.

Datalagringsdirektivet ble vedtatt av EU 15.mars 2006, men fremdeles har den norske regjeringen ikke offisielt tatt stilling til om direktivet skal gjøre til norsk lov eller ikke. Gjennom EØS-avtalen har Norge en reservasjonsrett. Denne har aldri før blitt brukt, men så har man heller aldri stått overfor et direktiv som representerer en så stor trussel mot demokratiets grunnleggende verdier som det datalagringsdirektivet gjør.

Samtlige politiske partier – og ikke minst regjeringen – bør nå si ifra, før valget, om de vil gjøre datalagringsdirektivet til norsk lov eller ikke. Å ikke ta stilling, slik som de fleste politiske partiene på Stortinget (med unntak av Venstre og SV) har gjort i over tre år, er det samme som stilltiende aksept.

Ta stilling nå – si nei til datalagringsdirektivet!

Reklame
2 kommentarer leave one →
  1. Rino Ronesen permalink
    29. juli 2009 21:14

    Dette er bare tull, og det vet du! Hvordan kan et parti som SV, som har et partiprogram som er gjennomsyret av krav om mer statlig kontroll, være MOT dette direktivet? Det er ingen som blir lurt av dette! Dere bør slutte å undervurdere folk, men så er det jo derfor dere blir nærmest radert ut av tinget til høsten!

Trackbacks

  1. Nye deltagere i bloggstafetten | Liberaleren

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: