Gå til innhold

Ikke flere lærere uten et sterkt SV!

12. september 2009

– Et sterkt SV og rødgrønt flertall er den eneste muligheten for å få tre tusen flere lærere og makspris på SFO siden ingen andre partier går inn for dette, sier SVs kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell. Og jeg er enig med han. Det viser også de debattene vi har hatt i Oppland

Ingen andre partier på stortinget har støttet SVs lærerløft og ingen har vært så konkrete på hvor mange lærere som trengs. SV er eneste parti som vil lovfeste at hver skole skal ha èn lærer per 15 elever på 1.-4. trinn og èn lærer per 20 elever fra 5.-10. trinn. Det vil i første omgang føre til tre tusen nye lærere i skolen.

Vi vet at barn som har benyttet barnehage og SFO gjør det bedre på skolen enn andre barn. SV mener derfor at alle barn skal tilbys en time gratis SFO daglig med leksehjelp. For resten av SFO-tilbudet ønsker vi en makspris på 1750 kr. For å heve kvaliteten vil vi ha krav til pedagogisk ledelse og hvem som kan gi skolebarna leksehjelp.

– Alle snakker om SFO men ingen andre går inn for makspris. Dersom vi fortsetter blir det dessuten innført gratis SFO med leksehjelp allerede neste år. Vanlige folk må få råd til å ha barna i SFO. Alternativet er at pengene heller blir brukt på høyresidens skatteletter til de som har mest fra før, sier Solhjell.

Kombinasjonen av flere lærere og bedre SFO vil gjøre at flere barn lykkes tidlig i livet. Likevel vender høyresiden tommelen ned for SVs forslag. SV er det eneste alternativet som lovfester flere lærere og makspris på SFO.

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: