Gå til innhold

Venstre vil fjerne ordningen med gratis læremiddel

16. desember 2009

KUF-budsjettdebatten – 091209
Aksel Hagen, SV

Replikk til Venstre

PRESIDENT!

Gratis læremidler har lenge vært en kampsak for SV. Stor er derfor gleden over å se at dette nå nærmest har allmenn politisk oppslutning i disse budsjettdokumentene fra regjering og komité. Ingen ønsker å reversere denne rødgrønne reformen.

Bortsett fra Venstre da, et parti som i sitt alternative budsjett strør om seg med penger i alle gode retninger. Men gratis lærebøker vil de ikke ha! De vil heller ha gjeninnført behovsprøving.

Hva er det som får et parti, som sjøl mener å være av de fremste og beste på utdanningsområdet, til å ville reversere denne universelle ordningen?

Er det rett og slett fordi universelle velferdsordninger byr Venstre ideologisk i mot? At det er bare ”de trengende” som fortjener hjelp og støtte?

For det kan da ikke være pga det såkalte byråkratiske med dagens ordning, slik Venstre skriver i sin budsjettmerknad? Jeg kan nemlig ikke skjønne hva som er så ubyråkratisk med å innføre et system der hver og en skal søke i håp om å slippe igjennom et ”behovsvurderingsbyråkrati”

———————————————————-
Og i svaret bekreftet Trine Skei Grande at ja, de vil ikke ha universelle ordninger, men hjelpe «de fattige/de trengende»

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: