Gå til innhold

Midlertidighet i akademia – universitet og høgskoler må på banen!

28. april 2010

Innlegg i Aftenposten søndag 25.april:

Det er ikke lett å få fast jobb ved norske universiteter og høyskoler. Altfor mange må ta til takke med kortvarige stillinger i årevis etter endt utdanning.

Dette er krevende for dem det gjelder. Men det har også store konsekvenser for sektoren som helhet. Rekruttering av de beste hodene til stillinger i universitets- og høyskolesektoren blir skadelidende ved manglende tilbud om stabile jobber.

Ledelsen ved utdanningsinstitusjonene har et stort ansvar for å få ned bruken av midlertidige ansettelser. De ansatte, ved Norsk Tjenestemannslag og Forskerforbundet, har vært tydelige i debatten. Men institusjonenes eget samarbeidsorgan, Universitets- og høyskolerådet (UHR), har vært påfallende fraværende.

SVs statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, har tatt tak i saken og setter nå ned en arbeidsgruppe som skal foreslå tiltak for å få ned bruken av midlertidige stillinger.

Nå er det på tide at også institusjonene gjennom UHR, Universitets- og høgskolerådet, kommer på banen i diskusjonen om hvordan vi kan sikre de ansatte ryddigere og tryggere ansettelsesforhold.

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: