Gå til innhold

”Og Norge kommer som vanlig godt ut i undersøkelsen”

21. november 2010

Mens vi på Løvebakken arbeider med statsbudsjettet og arbeider oss fram til de årevise debattslagene i plenum, gjør det godt å lese Aftenpostenoppslaget torsdag 4. november med overskrifta ”Gründerne blir kvalt av byråkratiet”.

En kunne umiddelbart tro at det er Norge overskrifta er myntet på. En kunne tro at det var et referat fra årets trontaledebatt, eller ei forhåndannonsering av den kommende statsbudsjettdebatten. For her boltrer opposisjonen seg med å snakke alt det norske ned, ikke minst næringslivets rammebetingelser.

 Nei, overskrifta henviser til land som Brasil, Russland, India og Kina. Det er her, hos disse økonomiske supermaktene, småbedriftseiere og gründere stamper i byråkratikverna, kan Verdensbanken fortelle oss i sin årlige undersøkelse av tingenes byråkratiske tilstand.  Mens blant de 10 beste finner vi Norge, som vanlig, med bare Danmark foran oss. Enn om høgreopposisjonen kunne legge seg dette på minne til budsjettdebattene?

Dette betyr ikke at SV er såre fornøyd og at det ikke kan avbyråkratiseres mer ovenfor småbedrifter. Men det er noe med å gi debatten de rette proporsjoner.

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: