Gå til innhold

Anbud, – eller forhandlinger?

2. januar 2011

Overalt i landet, også i Innlandet, foregår det kritiske debatter om bruk av anbud, ikke minst innen helse – omsorg – barnevern – rehabilitering. Heldigvis, men utrolig sent, har anbudstilhengerne innsett at anbudsperioder på 1-2 år rett og slett er bare dumt. At det nå gjerne er blitt utvidet til 4 år, gjør det litt mindre dumt. Det er i alle fall mulig å arbeide noe mer langsiktig når anbudsperioden forlenges.

Så er det bra, men langt fra bra nok, at høyrepartiene nå ber om ei delvis anbudspause for å vurdere nærmere på hvordan bruk av anbud fungerer. MEN, vi skal legge merke til at når SV og de rødgrønne i Stortinget ber regjeringa om å vurdere alternativer til bruk av anbud, f.eks forhandlinger med lange avtaleperioder, kanskje opp til 10 år, da bakker Høyre og FrP ut. For dem er det IKKE på tale å gå vekk fra konkurranseutsetting og anbud.

Dermed blir dette enda et eksempel på at høyrepartiene heiser falske flagg innen velferdspolitikken. Eller enda verre, det vi vet de egentlig vil er å bygge det offentlige ned for å anbudskjøpe enda mer fra private,- med all den usikkerheten og kortsiktigheten dette fører til.

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: