Gå til innhold

Politikk teller – engasjer deg!

22. januar 2011

Det synes som om stadig færre velger å engasjere seg politisk. Det er et stoDet synes som om stadig færre velger å engasjere seg politisk. Det er et stort demokratisk problem, ikke minst fordi politikk er viktig! Jeg vil komme med tre eksempler.

For det første skjer det dramatiske endringer i arbeidslivet vårt. Det er i ferd med å bli avorganisert og avregulert. Det blir blir stadig vanskeligere å være en anstendig og god arbeidsgiver, og stadig flere ansatte arbeider i midlertidige og halvsnuskete arbeidsforhold som ikke tåler offentlighetens lys. Meningsmålingene viser at det er flertall for at det skal gjøres enda verre.

For det andre asyl- og innvandringspolitikken vår. Marie Amelia-saken burde ikke overraske oss som den gjør. Dette er hva vi får når snaue 90% av oss stemmer på partier som vil ha en stram og kald/strammere og kaldere asyl- og innvandringspolitikk. Det er styrkeforholdet i storting og regjering som avgjør hva vi får av politikk ut på de ulike områdene. Meningsmålingene viser nå at det er flertall for en enda strengere og kaldere politikk.

For det tredje miljøpolitikk vår: Hvis vi vil at denne skal bli grønnere, mer konsekvent, mer preget av å ta egne grønne valg her hjemme, så må flere gå inn i politisk arbeid. Ved siste valg skjedde det samme her som på asyl- og innvandringsfeltet, det store flertallet valgte å ikke stemme på de grønneste partiene, og meningsmålingene viser at velgerne ikke angrer, akkurat.

Det er et kjennetegn ved et demokrati at en får den politikken en ber om. Joda, det er lett å finne eksempler på at politikere lover mer enn de holder, men like gjerne får en nettopp det en har bedt om,

 – et avregulert arbeidsliv

– en kald og restriktiv og firkantet asyl- og innvandringspolitikk

– en dvask og blågrå miljøpolitikk .

Alle dere som vil noe annet, må nå engasjere dere i disse viktige verdikampene!

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: