Gå til innhold

Fagskoler!

25. mars 2011

Høstens valg er kommunevalg, men også fylkestingsvalg!
Da må partiprogram, uttalelser og debatter også inkludere alt det fylkeskommunen bedriver med alene og sammen med andre, både kommuner og stat, og næringsliv og samfunnsliv. Partnerskap og samhandling er viktige stikkord for fylkeskommunene våre.

Ikke minst må vi i denne valgkampen gi oppmerksomhet til fagskolene våre. Vi må som fylkespolitikere vise at vi ser fagskolene, at vi er glad i fagskolene, at vi vil videreutvikle fagskolene våre. Vi vet nemlig at mye ungdom, men også voksne, ønsker seg slik utdanning. Og vi vet at ikke minst næringslivet, helse- og omsorgssektoren, skoler og barnehager med mange flere trenger mange og gode fagarbeidere.

Jeg mener SV mer grundig og offensivt bør sette fagskolene på den politiske dagsorden. Nå ser bildet noe rotete ut – noen er stalige (helse og omsorg), noen er fylkeskommunale (de tekniske m.fl.), mange er private. Og ikke skiller vi kostnadsmessig mellom de ulike fagutdanningene. Og har vi ei organisering som gjør det mulig for fagskolene å agere nasjonalt; trekke til seg studenter fra hele landet?

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: