Gå til innhold

Revidert budsjett – mye “småpent” til “Kunnskap”

17. mai 2011

Revidert statsbudsjett er ment til å revidere/justere. Alle som derfor er skuffet over at de store, skjellsettende beløp og satsinger mangler, har vel ikke skjønt hva et revidert statsbudsjett er for noe.

Men desstod større grunn til å sette pris på det “småpene”:

Ny GIV (Gjennomføring i videregående opplæring)
Å redusere det store frafallet er en viktig målsetting for Regjeringen som derfor foreslår å styrke Ny GIV med ytterligere 55 millioner kroner utover de 175 millioner kronene som ble bevilget i statsbudsjettet for 2011.

Hovedvekten av satsingen er lagt på oppfølging av de elevene som presterer faglig svakest i siste del av 10. klasse og i videregående opplæring. For at oppfølgingen skal bli best mulig finansierer staten et femdagers skoleringsopplegg for 600 -700 lærere i perioden fra 2011 til 2013.

Ungdomstrinnet
Regjeringen foreslår å bruke 25 millioner kroner i 2011 på satsing på etterutdanning i klasseledelse på skolen og styrking av grunnleggende ferdigheter i regning for å utvikle mer praktiske opplæringsmetoder.

Lærlinger og lærekandidater med særskilte behov
Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til bedrifter som tar inn lærlinger og lærekandidater med særskilte behov med 3,5 millioner kroner.

Læremidler i små og smale fag
Regjeringen forslår å bevilge 10 millioner kroner til læremidler i små og smale fag. Staten gir tilskudd til utvikling og produksjon av læremidler for grupper som ikke blir ivaretatt av det kommersielle markedet.

Lederutdanning for styrere i barnehage
Kunnskapsdepartementet oppretter fra sommeren 2011 deltids lederutdanning for styrere i barnehagen. Antall søkere er betydelig høyere enn tilbudet av studieplasser. Regjeringen foreslår å øke bevilgningen med 2,25 millioner kroner slik at kapasiteten kan utvides fra 240 til 300 plasser.

Vedlikehold og utstyr i universitets- og høyskolesektoren
Regjeringen foreslår en engangsbevilgning på 30 millioner kroner til utstyr og rehabilitering.

Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA)
Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA) med 10 millioner kroner i 2011. I alt vil det i år tildeles 91,3 millioner kroner i tilskudd til opplæring i grunnleggende ferdigheter.

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: