Gå til innhold

USA: Stopp drapet på Troy Davis!

16. september 2011

Dødsstraff er en skam, ikke minst i land og for regimer som ynder å kalle seg liberale og demokratiske som USA. Et land som fortsatt ser på seg sjøl som «The Leading Nation in The Free World».

Nå kan vi på nytt få en trist bekreftelse på at USA er en aktiv dødsstraffnasjon. Denne gangen er det Troy Davis, som i 1991 ble dømt til døden for drapet på en politimann. På hjemmesida til Amnesty kan vi lese: «Det finnes ikke noen fysiske beviser mot ham. Davis ble derfor utelukkende dømt på grunn av vitneutsagn. Syv av de ni opprinnelige vitnene har trukket sine utsagn og flere har antydet at politiet presset dem til å vitne mot Troy Davis.Troy Davis har hele tiden hevdet at han er uskyldig dømt og forsøkt å få gjenopptatt saken flere ganger. Høyesterett avviste nylig anken hans og mente at han ikke «i en tilstrekkelig grad klarte å renvaske seg selv, selv om det var litt tvil rundt hans skyld og saken mot han ikke var helt vanntett». Til tross for dette velger nå altså myndighetene å gå frem med henrettelsen. Nå er det kun The Board of Pardons and Paroles som har myndighet til å stanse henrettelsen og omgjøre dødsdommen.

Amnesty ber oss sende appeller der vi krever at de omgjør dødsdommen:
http://www.amnesty.no/aksjon/flere-aksjoner/usa-stopp-drapet-p%C3%A5-troy-davis

Vi må bry oss, for Troy Davis sin del, og for å vise enda en gang at det er en skam at USA har en slik straffelovgiving!

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: