Gå til innhold

Om meg

Jeg er en 1953-årgang fra Romedal/Stange, men vært opplending siden 1980 og bor nå på Lillehammer. Fra 1985 og fram til 2000 arbeidet som lærer og forsker ved Høgskolen i Lillehammer med samfunnsplanlegging i teori og praksis som arbeidsområde.

Politikk, i alle sine varianter, fra det nære til det utenrikspolitiske, har interessert meg siden studietida på Norges landbrukshøgskole / Universitetet for miljø og biovitenskap. Jeg har vært kommunestyremedlem i Lillehammer i tre perioder fra 1992, og deretter medlem av fylkestinget i Oppland fra 2003. I den første 4-årsperioden var jeg fylkesvaraordfører. Deretter ble jeg leder av kommunalkomitéen i fylkestinget, fra 2007 – 2009 da jeg kom meg inn på Stortinget og er medlem av kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

Jeg har vært fylkesleder i Oppland SV, 2002 – 2006, og landstyremedlem i samme perioden.

Jeg ønsket meg ikke til Stortinget fordi jeg mistrivdes i fylkespolitikken. Dette mellomnivået er nemlig kraftig undervurdert som et egnet nivå til å drive helhetlig samfunnsutvikling på. Men det er også interessant å arbeide på det nasjonale nivået, bl.a. for også å få dette nivået til å tenke og handle mer helhetlig. Og så er kirke-, utdannings- og forskningskomiteen en svært så viktig og interessant komite å være medlem i!

Reklame
One Comment leave one →
 1. Gerd Else Søfferud permalink
  15. september 2009 16:53

  Gratulerer med godt valg og gratulerer med plass på Stortinget:)
  Vi snakket litt sammen like før apellen din på Gjøvik, ønsket om et fortsatt rød-grønt flertall gikk i oppfyllelse:)
  Lykke til!
  Mvh,
  Gerd Else Søfferud

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: