Gå til innhold

Fredag 7. august kl 14, Gjøvik skysstasjon: SV inviterer til et krafttak for kollektivsatsing i Mjøsregionen!

6. august 2009

Fredag den 7.kl 14 på Gjøvik skysstasjon vil SV-politikere fra Oppland og Hedmark, – både listetopper, fylkespolitikere og lokalpolitikere – , legge fram følgende spørsmål og utfordring for SVs nestleder Audun Lysbakken:

Spørsmålet vil være: Hva kan SV sentralt, og den neste rødgrønne regjeringa, kunne gjøre for å stimulere til et krafttak for grønn samferdselssatsing i Mjøsområdet. Og Audun Lysbakken vil svare!

Mjøsregionen er i stigende grad et felles bo- og arbeidsmarked. Kommuner er i ferd med å vokse sammen kulturelt og økonomisk. Arbeidsreising, men også fritidsreising øker internt i regionen. For SV er det viktig at all denne reiseaktiviteten skjer på en raskest og miljømessig best mulig måte. Det gjør den ikke i dag, primært fordi buss- og togtilbudet er for kostbart og for dårlig til å fange opp all denne reisinga.

Samferdsel henger altså etter i forhold til samfunnsutviklinga, mens den heller burde være en viktig bidragsyter til å skape ei videre positiv utvikling i Mjøsregionen; gå i front for å bli det sterke virkemiddelet mht grønn samfunnsvekst rundt Mjøsa. Regioner som henger tett og godt sammen samferdselsmessig er også de som har mest utviklingskraft i seg.

Det trengs derfor et krafttak mht kollektivsatsing i denne regionen, – både nord – sør og ikke minst øst – vest! Hører dere kommuner, fylkeskommuner, men også næringsliv og samfunnsliv for øvrig, – og regjering – storting – nasjonale partier

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: