Gå til innhold

Sjeggestad kaver på til siste slutt.

10. juni 2012
Terje Sjeggestad, leder av Utlendingsnemnda (UNE), fortsetter sin tonedøve enmannsmarsj, senest i Dagbladet 8.6.2012, der han som offentlig tjenestemann igjen demonstrerer hvor lite han forholder seg til det regjeringa har sagt og bestemt. Det skal Sjeggestad ha, han gir seg ikke før siste arbeidsdag er over ved å offensivt bruke media til å snakke ned en regjeringsbeslutning og ei Stortingsmelding.
 
Han understreker at det er fagmannen som på denne måten opplyser allmennheten og politikere i regjering og storting om forholdet mellom forvaltning og politikk. Litt voksenopplæring m.a.o. om at 
”politisk-taktiske følsomhetshensyn” ikke kan påvirke et faglig uavhengig organ som UNE. Jammen litt av en omtale av et regjeringsvedtak og ei stortingsmelding!
 
Sjeggestad må skrive mot bedre viten. Jeg kan ikke skjønne annet. Det er å sprenge åpne dører å fortelle at lover og forskrifter er de viktigste styringssignalene en forvaltning kan få. Så det er sagt. Det imidlertid Sjeggestad unnlater å skrive om er at i tillegg er det alltid nødvendig å gå til lovers forarbeid for å etablere en klok praksis. Lovtekster og forskrifter alene er sjelden klargjørende nok alene.
 
Det som her har skjedd her er at SV har ment, og fått tilslutning til, at det har skjedd ei praksisutvikling i strid med Stortingets intensjoner og vedtak, som det bl.a. går fram av forarbeidene. Skal ikke regjering og storting kunne melde fra om et slikt avvik for så å be om ei nødvendig praksisendring? Det er dette som på fagspråket kalles lovens etterarbeider. Hvis først Sjeggestad skal bedrive voksenopplæring, får han gjøre det fullt og helt!
 
Hadde Sjeggestad fulgt opp Stortingets intensjoner fra 2007 hadde vi slippet å komme i den situasjonen vi nå er i, nemlig at vi nærmest må instruere UNE fra regjering og storting. Jeg forstår at dette er pinlig for den avtroppende lederen, men nå må denne saken få ro slik at de barna det gjelder kan få prøvet sin sak på ny, på bakgrunn av de politiske signalene som er kommet fra regjeringa.
 
 
Reklame
One Comment leave one →
  1. Anne Lise permalink
    10. juni 2012 14:36

    Reblogged this on Meninger i Oppland SV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: